Prins Nagtegaal uit Amsterdam

Prins uit Amsterdam

Wat is mijn drijfveer?

Al zo lang ik me kan herinneren draag ik een camera op zak. Het begon allemaal met een kleine polaroidcamera die mijn moeder me op mijn negende verjaardag gaf. Ik fotografeerde mijn neefjes en nichtjes, de katten en willekeurige mensen op straat. De deur van mijn slaapkamer plakte ik vol met de foto's. Nog steeds doe ik niets liever dan fotograferen. Ik vind het geweldig om mooie momenten vast te leggen, mensen gelukkig te zien als ze de herinneringen bekijken die ik voor ze vereeuwigd heb. 


Wat maakt mij gelukkig?

Mij maakt het gelukkig als ik mooie ervaringen en herinneringen terug zie op beeld. Mijn streven is dat het beeld zo puur mogelijk is. Precies zoals je je herinnert, zo echt mogelijk. Om dat te bereiken 'verdwijn' ik als het ware op het moment dat ik fotografeer. Ik ga er helemaal in op. Als ik dan de stralende gezichten zie die mijn foto's bekijken, ja, dan ben ik blij.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Je kunt echt iets betekenen voor mensen. Dat maakt fotografie voor mij bijzonder. Je woont iemands mooiste dag bij, of legt iemand vast op een bijzonder moment of in een belangrijke levensfase. Het vertrouwen van beide kanten maakt het vak ook bijzonder. Ik hou ervan om volledig toegewijd te werk te gaan. Een opdracht is niet zomaar een opdracht, maar een heel bijzonder moment, voor zowel de klant als mijzelf.  

Resultaat 9
Communicatie 10
Creatief meedenken 8
Snelheid levering 10
Prijs – kwaliteit 9
Totaal 9,2
9,2

"9.2, Prins leverde precies de foto's waarop ik had gehoopt."

Door Gerard
Lees Alle informatie over fotograaf Prins uit Amsterdam