Er is nog geen shoot locatie opgegeven
Mila uit Amsterdam

Fotograaf Mila uit Amsterdam

Wat is mijn drijfveer?

Toen ik moest kiezen wat ik zou gaan studeren, twijfelde ik tussen Culturele Antropologie en de Kunstacademie. Ik wilde creatief bezig zijn, maar ook veel leren over mensen, overal ter wereld. Ik koos voor Antropologie met de specialisatie Latijns Amerika Studies. Nu ik als fotograaf werkzaam ben, combineer ik deze twee passies.

De techniek heb ik geleerd van ervaren fotografen en bij de Fotoacademie. De creativiteit zat al in me: ik zie overal compositie, kleuren en vormen. De antropoloog in mij, maar ook gewoon mijn persoonlijkheid, zorgt ervoor dat ik écht contact maak met mensen. Ik voel ongemakkelijkheid, zie spanning, hoor twijfel. Maar ik zie ook de pretogen, merk het effect van een compliment, en luister naar wat iemand graag wil. 


Wat maakt mij gelukkig?

Ik word blij van foto's maken. En van reizen. Foto's maken op reis, dat is het mooiste wat er is. Van reizen gaat de tijd langzamer en wordt je wereld groter. Op reis lijken je zintuigen beter te werken. Je opent je ogen, neemt de tijd voor een ontmoeting. Je gaat zitten voor de zonsondergang. Mijn camera geeft mij het gevoel altijd op reis te zijn.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik kom als fotograaf op veel verschillende plekken en leer veel mensen kennen. Ik vind het leuk om me als een kameleon aan te passen aan een nieuwe werkomgeving. De ene keer is het persoonlijk, zoals bij mensen thuis die net een babytje hebben gekregen, de andere keer is het meer zakelijk, zoals op een netwerkborrel. De afwisseling maakt het leuk. En de reacties van mensen wanneer ze de foto's krijgen!

Lees Alle informatie over fotograaf Mila uit Amsterdam