Dennis van den Elzen uit Amsterdam

Dennis uit Amsterdam

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben Dennis, een gepassioneerde landschap- en natuurfotograaf, in juni 2013 studeerde ik af aan de gerenommeerde fotovakschool in Amsterdam. Daarna ben ik voor mijzelf begonnen als professioneel fotograaf voor diverse opdrachtgevers en heb ik  zo van zijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Mijn stijl kenmerkt zich door het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijk licht en een goede compositie. Dit in combinatie met het gebruiken van een goede sfeer zorgen voor unieke beelden waarbij uiteraard veel aandacht wordt besteed aan de wens van de klant.


Wat maakt mij gelukkig?

Ik heb altijd al een zwak voor dieren gehad. Als kind kon ik vroeger uren kijken hoe een meerkoet haar kuikens verzorgde of hoe een merel een nest bouwde, daar kon ik echt van genieten. Die liefde voor dieren is nooit weg gegaan. Nu vind ik het heerlijk om er op uit te gaan met mijn camera om dieren te gaan fotograferen. Ik probeer met mijn beelden “portretten” te maken van dieren. In tegenstelling tot veel fotografen concentreer ik me dus met name op de details van het uiterlijk en kenmerken van een dier in tegenstelling tot me te concentreren tot de actie die deze dieren uitvoeren. Dat is totaal anders dan mensen fotograferen, je kan ze niet even zeggen hoe ze moeten gaan zitten of staan. Je hebt vaak maar een fractie van een seconde om de perfecte composite te krijgen, die speciale blik, of het perfecte moment.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Als ik in het donker al op pad ga om met zonsopgang op een bepaalde plek te zijn, begint het bij mij al te kriebelen. Je ziet de pikzwarte lucht steeds meer kleur krijgen. En dan sta je op de juiste plek, met het juiste licht en de juiste weeromstandigheden, helemaal alleen. Dat is wat landschapsfotografie voor mij nou zo uniek maakt. Je staat midden in de natuur met alleen je camera en statief en niets anders dan stilte, je bent één met de natuur. Ik hou van die rust, en dat kun je ook terug zien in mijn foto’s. Geen drukke composities maar rustgevende beelden met rustige kleuren.

 

Lees Alle informatie over fotograaf Dennis uit Amsterdam