Gert-Jan van  Dijk uit Amersfoort

Gert-Jan uit Amersfoort

Wat is mijn drijfveer?

Fashion | Glamour –modelfotografie is voor mij het werken met licht en schaduw en op die manier een beeld (verhaal) te creëren van spanning en verwachting.

Voor het uitwerken van een thema werk je samen als een team, jij als model bent daarin diegene die het verhaal uitbeeld (verteld).


Wat maakt mij gelukkig?

Ik ben begonnen met modelfotografie toen een bevriend fotograaf mij een keer gevraagd heeft om een aantal lichtopstellingen in de studio uit te proberen. Het samen werken met modellen en later ook visasitsen en stylisten bleek voor mij een goede manier om met mijn fotografie bezig te zijn (en maakt mij ook zeker gelukkig). Dit is nu uitgegroeid naar het uitwerken van thema’s voor fotoshoots in de studio en of ook op buitenlocaties.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Bij fotografie komen voor mij veel dingen samen. Ik heb een technische achtergrond en dat is zowel handig bij de fotografie zelf maar ook bij het maken van diverse props (attributen) en opstelling. Daarbij vind ik het ook fijn om met andere samen te werken.

Vaak bedenk ik zelf mijn thema’s voor een shoot, maar het komt ook zeker voor dat het model en of de styliste met een thema komt welke wij dan samen uitwerken.

Lees Alle informatie over fotograaf Gert-Jan uit Amersfoort