Faizel Joemrati uit Amersfoort

Faizel uit Amersfoort

Wat is mijn drijfveer?

Door mijn journalistieke manier van werken leg ik de momenten vast zoals ze ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dit kan zijn bij een huwelijk, concert of evenement. Voor mij als fotograaf is het belangrijk dat ik snel kan schakelen en de sfeer kan inschatten, zodat ik op het juiste moment maar onopgemerkt het mooiste plaatje voor mijn cliënt kan maken. De blije reacties die ik dan ontvang zodra de foto's zijn afgeleverd is voor mij de kers op de taart.

Door intensieve trainingen en sparren met andere fotografen probeer ik mijn vaardigheden te verbeteren en verder uit te breiden.


Wat maakt mij gelukkig?

Wat mij gelukkig maakt is dat als ik de foto's aflever de eerste reactie van het bruidspaar is dat ze blij verrast zijn met de foto's. Het verrassende deel is dat er foto's bij zitten waarvan ze niet in de gaten hebben gehad dat ze zijn gemaakt, maar absoluut ook niet hadden willen missen. Ik ben de extra paar ogen die het overzicht op de dag moet hebben voor wat betreft de foto's. Als je dan ook nog de complimenten krijgt voor de spontaniteit, het spelen met licht en "het aanwezig zijn, maar niet hebben gezien", dan is mijn dag geslaagd.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Ik leg herinneringen vast. Ben van kleins af aan in aanraking gekomen met fotografie. Gefascineerd door het knopje waarop je moest drukken en dat je dan later het fotootje bij de fotowinkel kon ophalen waar je erg blij van werd. Dat wilde ik ook overdragen aan anderen, mensen blij maken door hun herinneringen vast te leggen. Naast fotografie sta ik ook met enige regelmaat in de keuken, volg nooit een kookboek, maar haal daar mijn inspiratie vandaan om daar naar eigen inzicht iets mooi van te maken. 

Lees Alle informatie over fotograaf Faizel uit Amersfoort