Bart van Vlijmen uit Alphen

Bart uit Alphen

Wat is mijn drijfveer?

Mijn naam is Bart en ik ben al jaren bevlogen fotograaf. Iedere dag kan ik mijn passie en creativiteit kwijt in mijn beroep en dat geeft me een rijk gevoel. Alles in het leven heeft een verhaal. Als beelddenker pur sang leg ik de essentie van dat verhaal graag vast. De visuele wereld heeft voor mij iets magisch. Ik vind het een uitdaging iets of iemand op zo’n manier te vereeuwigen dat je echt sfeer of karakter kunt proeven. Juist op het eerste gezicht alledaagse zaken kunnen zo enorm mooie beelden opleveren.

Ik houd van gebouwen en hun verhaal. Elk gebouw heeft een eigen karakter en sfeer die prachtig vast te leggen is. Iedereen weet dat een gebouw ademt, of het nu oud is of hypermodern. Vooral medewerkers voelen die ambiance perfect aan. Die sfeer of uitstraling leg ik graag vast in mooie beelden. Bedrijfsprocessen, architectuur, inrichting maar ook de mens achter een bedrijf zet ik graag herkenbaar neer. Ze brengen een bedrijf tot leven.

Ook evenementenfotografie is één van mijn passies. Ik vind het heel bijzonder een verhaal vast te leggen tijdens een evenement en probeer altijd de essentie te pakken te krijgen van sfeer en ambiance. Het gaat tenslotte niet alleen om beelden. Het gevoel erbij moet kloppen.

Mijn grootste hobby is mijn werk. Daarnaast ben ik gek op reizen. Ik heb al aardig wat mooie plekken op aarde mogen ontdekken en vast mogen leggen op de gevoelige plaat. Daaruit is een andere mooie inspiratie ontstaan: landschapsfotografie. Onze aarde is op veel plekken adembenemend mooi en die plekken leg ik heel graag vast. Ook Nederlandse landschappen zijn fascinerend. Als ik de kans krijg daar beelden van te maken ben ik graag van de partij!

 

OVER BART

Iedereen kan foto’s maken. Maar niet iedereen kan dat met zoveel gevoel als Bart. Timing is belangrijk bij vakfotografie, maar het gaat met name om invoelingsvermogen. En dat is iets
wat Bart in ruime mate bezit.

Bart is fotograaf in hart en nieren. Als typische beelddenker verwerkt hij informatie vanuit het geheel en zoekt hij altijd naar samenhang. Van die eigenschap maakt hij gretig gebruik tijdens het in kaart brengen van zijn objecten. Hij kan er in zijn geheel eigen stijl unieke beelden mee vastleggen die sfeer en karakter uitstralen.

Bart is toegewijd en gedreven maar ook heel gezellig. Hij is gek op mensen en maakt graag contact. Zo kan hij binnen no time de meest gespannen personen direct op hun gemak stellen bij het maken van portretfoto’s. Maar daarnaast is één van zijn bijzondere kenmerken zijn eigenheid: hij geeft altijd oprecht advies en afspraak is altijd afspraak. Bart adviseert u graag bij besprekingen en denkt graag met u mee. Als een opdracht niet bij hem past neemt hij deze overigens niet aan. Vaak adviseert hij in zulke gevallen wel een andere fotograaf. Daarmee weet u met Bart altijd waar u aan toe bent.

De producties van Bart staan voor vakmanschap met oog voor de juiste belichting, de juiste locatie en professionele nabewerking van beelden. Kwaliteit, creativiteit en inventiviteit staan altijd voorop. Bart legt de lat erg hoog voor zichzelf en juist daarom bent u bij hem verzekerd van het beste resultaat.

 

 

 

 

 


Wat maakt mij gelukkig?

Het perfecte plaatje kan ik echt mega enthousisat van worden. Maar echt geluk voor mij uit zich uit verschillende zaken.

Leuke opdrachten / gezondheid / mijn kids en Susan / lekker bourgondisch leven / natuur / lachen / vakantie / Frankrijk / Bolivia

Blassac en de zon


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

BART  

Ook al ben ik beroepsfotograaf - of misschien juist wel daarom - ik word ook in mijn privé-leven regelmatig getroffen door beelden die er om vragen vastgelegd te worden. Bepaalde mooie elementen die me raken bijvoorbeeld, speelse constructies of mensen in een bijzondere situatie inspireren me vaak tot het maken van een mooie foto. Soms ga ik op verkenningstocht naar mooie plekken. Maar meestal hoef je voor schoonheid niet ver te reizen en is er spontaan ‘contact’.

 

Door inspirerende beelden te maken probeer ik mensen te laten zien hoe ik naar bepaalde situaties kijk en waar ik door word geraakt. Ik hoop daarmee mensen te bewegen op een andere manier te kijken naar alledaagse dingen of situaties. Vaak zijn juist die mooi in hun eenvoud en complexiteit. Soms probeer ik juist ongrijpbare momenten te vangen in foto’s. Maar ik word vooral gefascineerd door mensen en gebouwen in hun eigen realiteit. Die verstilling, die essentie leg ik graag vast. Soms komt daar een waar diamantje uit. Soms is het een beeld dat vooral gevoelsmatig veel doet.

Lees Alle informatie over fotograaf Bart uit Alphen