Susan Rekers uit Almelo

Susan uit Almelo

Wat is mijn drijfveer?

Ik ben Susan, geboren en getogen in Almelo. In de eerste plaats ben ik moeder van Noa.

Naast mijn dochter, is fotograferen mijn grote passie. Als klein kind liep ik al met een camera in het rond.

Toen natuurlijk nog analoog. Ik schoot rolletjes vol, de een na de ander. Waar ik ook was, mijn camera ging mee.

Toen ik een aantal jaren geleden in het bezit kwam van mijn eerste digitale spiegelreflexcamera,  begon het echte werk… In het begin natuurlijk alleen familie, man en kind, totdat ik werd gevraagd om foto’s te maken van de kinderen van een vriendin. Vlak daarna was mijn eerste trouwreportage een feit.

Na vele positieve reacties heb ik besloten om van mijn uit de hand gelopen hobby, mijn werk te maken. eind 2006 heb ik de sprong gewaagd en ben naast mijn part-time baan als administratief medewerkster, mijn eigen bedrijf gestart.


Wat maakt mij gelukkig?

Mensen fotograferen. Of het nou baby’s, kinderen of oudere mensen zijn. Of ze nou zwanger zijn of gaan trouwen. Met of zonder huisdier. In het park, eigen tuin, of in de stad. Mensen worden blij van mooie foto’s! En daar word ik weer blij van. Ik vind het een uitdaging om mensen zo eigen mogelijk op de foto te zetten. Zoals ze zijn en zich op dat moment voelen. Daarnaast vind ik het erg leuk om mooie, bijzondere en verrassende foto’s te creëren.


Waarom is fotografie voor mij een bijzonder vak?

Spontane foto’s, geen ‘gemaakte situaties’ in dure studio’s met onnatuurlijke achtergronden, maar lekker buiten, ongedwongen! Dat is ook de reden waarom ik geen fotostudio heb.

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze op hun gemak waren tijdens de fotoshoot, een mooier compliment kun je als fotograaf niet krijgen! 

Lees Alle informatie over fotograaf Susan uit Almelo