Food fotografie


Vergelijk op prijs, stijl en reviews ✓ 927 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Kun jij intens mooie gerechten en zoek je de juiste foodfotografie om het goed vast te leggen? Zoek niet verder! Wij snappen dat jij je je eten in stijl wil laten zien. Of dit nu voor een website/blog, restaurant, kookboek of zelfs Instagram is. Jij vindt hier je food fotograaf! Wij hebben namelijk het grootste aanbod van foodfotografen in Nederland. Je wil dat mensen proeven en ruiken wat er op dat bord ligt. De foto's zorgen ervoor dat het eten er echt onweerstaanbaar uitziet, dat is de kracht van food fotografie. Niet alleen het product, maar ook de styling eromheen worden door de foodfotograaf geregeld. Veel food fotografen werken dan ook met een professionele foodstylist om het maximale uit een foodshoot te halen. Bepaal vooraf de ideale omgeving om te fotograferen met jouw heerlijke gerechten. Benieuwd wie voor jou de food fotografie gaat doen? Vind hier de juiste fotograaf!

 • Smakelijk en pakkend beeld voor gebruik in promotie en alle visuele communicatie.
 • Foodfoto's in de studio.

Wat krijg ik als ik mijn food fotografie via Happix regel?

 • Alle prijzen zijn all-in en exclusief BTW.
 • Indien nodig zijn je foto's vrijstaand gemaakt.
 • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
 • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Fotograaf Aleksandra in Amsterdam.

O.a. Bruidsfotografie, Portretfotografie en Modelfotografie

Mijn drijfveer is vastleggen van dingen en momenten die anderen over het hoofd zien.

Fotograaf Henk in Nijmegen.

O.a. Bruidsfotografie, Kinderfotografie en Portretfotografie

“The most beautiful thing we can experience is the mysterious” In deze uitspraak van Albert Einstein kan ik me zeer goed vinden. Het leven tussen geboorte en dood is zo’n mysterie. Met mijn camera verken ik mijn eigen levensreis op deze wereld. Geboren en getogen in Zambia, zoek ik graag exotische oorden op. De reis die ik afleg kent vele tussenstations en is een proces van kijken, leren, en luisteren. Mijn ontmoetingen met de medemens helpen mij de wereld om mij heen te begrijpen. Tezamen vormen alle foto’s een abstract zelfportret die veel over mijn interesses en levensreis prijs geven. De meest wonderlijke ervaring is die van het mysterieuze. Dat is de ware aard van mijn fotografie: niet om antwoorden vast te leggen maar de vragen zelf. Door middel van mijn fotografie geef ik uiting aan mijn verbazing. Er is veel ruimte voor toeval en intuïtie. Ik richt mijn camera graag op de natuur, vooral in combinatie met een goddelijke beleving. Zo reisde ik langs de heilige rivieren van India waarin natuur en het goddelijke elkaar ontmoeten. Althans, in de beleving van de miljoenen hindoes die elke dag zich weer reinigen in het heilige water van de Ganges. Schoonheid maar ook verval is een belangrijk thema in mijn vrije werk. Maar het hoofdonderwerp van mijn fotografie is de mens zelf. Het wonderlijke schepsel dat in staat is zulke prachtige kunst, muziek en architectuur te maken. Dat de mens twee gezichten heeft heb ik ervaren tijdens vele fotoreportages die ik voor Artsen zonder Grenzen mocht maken naar oorlogsgebieden zoals in Iraq, Palestina, Kashmir, Sri Lanka en Rwanda. Met mijn fotografie hoop ik anderen de mysteries te laten zien die ik zelf voor ogen heb gekregen.

Fotograaf Monique in Veghel.

O.a. Bruidsfotografie, Familiefotografie en Bedrijfsfotografie

Naast een onweerstaanbare drang om mijn omgeving vast te leggen, geniet ik van het contact met mensen dat fotografie mij biedt. Mens en omgeving inspireren mij. Naast portret (op locatie) heb ik ruime ervaring met product fotografie, culinaire fotografie en architectuur fotografie. Het liefst laat ik zien hoe mooi de wereld gelukkig ook nog kan zijn. En hoe mooi dat mensen kunnen zijn. Ik ben zorgvuldig en rustig en merk dat dat in mijn voordeel werkt. Hierdoor kan ik volle aandacht besteden aan mijn onderwerp en de techniek om dit juist weer te geven.

Fotograaf Pieter in Eindhoven.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Portretfotografie

Pieter is in 2011 begonnen om zijn passie voor de fotografie naar buiten te brengen De liefde voor fotografie was er al vanaf zijn tienerjaren maar na het behalen van de Fotovakschool in 2010 heeft hij de stoute schoenen aangetrokken Karakteristiek in de foto's van Pieter zijn de hoge mate van creativiteit. Het spelen met licht, de scherpte diepte en de uitsnede Regelmatig krijgt hij te horen dat mensen het water in de mond staat als ze zijn food foto's zien voorbij komen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Pieter is dan ook van mening dat "de foto zelf moet spreken".  

Fotograaf Serina in Nieuwerkerk aan Den IJssel.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Foodfotografie

Fotografie is al heel lang een belangrijk onderdeel van mijn leven. Van portret tot natuurfotografie. Totdat ik stapel verliefd werd op bruidsfotografie. Het is een match! Dit is waar ik de meeste voldoening uit haal, het gelukkig zien van twee mensen die zich verbinden op hun speciale dag. 

Fotograaf Jurriaan in Nijmegen.

O.a. Portretfotografie, Modelfotografie en Foodfotografie

Hi, my name is Jurriaan  and I am a lifestyle photographer based in Nijmegen the Netherlands.? For me it is a way to express my creativity and capture great moments within just one frame. My style could be described as vintage meets new. I use a combination of analogue and current techniques to create the most qualitative and natural approach. With a creative eye I always aim for the best possible result which meet my clients’ goals. In my spare time I love to go out, explore the beautiful world around me and capture it with my camera. On my instagram you’ll find a selection of pictures which shows my personal style best.

Fotograaf Eddy in Nijverdal.

O.a. Algemene studiofotografie, Productfoto's Webshop en Foodfotografie

Mijn visie op reclamefotografie is dat het eindresultaat zowel effectief als mooi moet zijn en ervoor zorgen dat het eindresultaat van de opdracht perfect aansluit bij de wensen en doelstellingen van de opdrachtgever. Met de juiste stijl en aankleding ervoor zorgen dat alles in één oogopslag goed tot zijn recht komt. En er altijd naar streven om er iets moois en verleidelijks van te willen maken. Als fotograaf beschik ik over de kennis en expertise die daar voor nodig is. Ik ken het belang van goed luisteren en samenwerken met de klant en doe er alles aan om hun wensen tot uiting te laten komen.

Fotograaf Heline in Son.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

"Beauty can be seen in all things, seeing and composing the beauty is what separates the snapshot from the photograph (Matt Hardy)" .

Waarom kiezen voor je food fotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van food fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw buurt. Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl en wensen. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hierdoor kun je gemakkelijk op prijs, locatie en (niet onbelangrijk) eerder werk sorteren. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod food fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste food fotografie!

Het lijkt een beetje op valsspelen, maar de mooiste foodfoto’s krijgen een beetje hulp van foodstyling. Zo ziet een burger van de McDonalds er anders uit in de reclame dan in het echte leven. Er zijn wat trucjes zodat jouw eten er nog smakelijker uit komt te zien. Probeer het eens uit, je zult zien dat het eten er nóg beter uit komt te zien.

5 food fotografie tips

 • Maak jij de lekkerste pannenkoeken? Gebruik motorolie in plaats van stroop.
 • Doe wat zeep bij de koffie. Zo lijkt de koffie veel verser.
 • Wil je muesli fotograferen? Pak lijm in plaats van melk. Zo zuigt de muesli zich niet vol.
 • Ijs ziet er mooier uit als je aardappelpuree gebruikt met kleurstof.
 • Pak witte borden en varieer met de vormen. Rond brood op een rond bord etc.

Over Happix


Bij Happix hebben wij het grootste aanbod van fotografen in Nederland. Je kunt bij ons de meeste soorten fotoshoot zoeken én boeken. Er zijn negen garanties waardoor jij als klant altijd tevreden bent, wat de situatie ook is. Happix vind altijd jouw fotograaf.


Studiofotografie Productfotografie Computer generated images High end productfotografie