Investeren In Jezelf


Hoeveel tijd zou je in jezelf moeten investeren?

Heb je enig idee hoeveel procent van hun tijd topsporters besteden aan de daadwerkelijke wedstrijdprestatie? Slechts 10%! De rest van de tijd zijn zij enkel bezig met trainen, evalueren en rusten. Slechts 10% van hun tijd wordt besteed aan de uiteindelijke prestatie. Hoe zit dat bij jou? Hoeveel tijd besteed je nog aan het beter worden als fotograaf?

Waarom is investeren in jezelf als fotograaf zo belangrijk?

Vorige week sprak Barend een aantal fotografen uit Den Bosch. Zij keken terug op hun eigen werk van een aantal jaar geleden en gaven aan zich te schamen voor wat zij toen hebben afgeleverd aan de klant. Eigenlijk is dat niet negatief, maar juist een super belangrijk punt. Mensen verbeteren en ontwikkelen zich continu. Dat is goed voor je zelfvertrouwen, maar ook om duidelijkheid te creëren voor jezelf. Welke weg sla je in, wat zijn je doelen, wat wil je bereiken? Persoonlijke groei zorgt ervoor dat jij weet waar je goed in bent, wat je leuk vindt en hoe je jezelf kunt onderscheiden van andere fotografen. "Stilstaan is achteruitgang", wordt wel eens gezegd. Ook voor Barend was dit een punt om bij stil te staan, een leermoment. Hoeveel tijd besteedt hij zelf nog aan ontwikkeling? Hij is op dit moment veel tijd kwijt aan o.a. zijn administratie en het gezinsleven. Eigenlijk besteed hij te weinig tijd om zich als ondernemer te ontwikkelen.

Hoe zit dat bij jou als fotograaf? Jij hebt een extra taak. Naast ondernemer, ben je ook fotograaf. Besteed genoeg tijd aan jezelf! Investeer in zelfontwikkeling en lees interessante boeken over ondernemen of fotografie. Ga op een cursus of leg contact met andere ondernemers. Het is tevens één van de basiskernwaarden van Happix. We proberen jou als fotograaf te ontzorgen, zodat jij je kunt verbeteren. Dat mes snijdt aan twee kanten. 

19-12-2016

Vorige Volgende

Ik ben professioneel fotograaf en doe mee met Happix!


Dit kan later aangepast worden.

Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten