De waarde van bloggen


Waarom is bloggen als fotograaf zo belangrijk?

Bloggen is een mooi, hip woord, maar waarom zou je dat als fotograaf doen? Dit heeft twee redenen:

  1. Als je blogt, ben je altijd bezig met de actualiteit, want het is gerelateerd aan datum en tijd.
  2. Google houdt van actualiteit. Als je blogt, zal jouw website sneller gevonden worden.

Op het moment dat je een blog schrijft, is hij gelinkt aan jou als persoon. Jij bent de schrijver. Een blog schrijven, versterkt je auteursrang. Wat veel mensen niet weten is dat Google gebruik maakt van een zogeheten ‘author rank’. Dat betekent dat er aan jou als persoon teksten worden toegeschreven die als blog door jou gepubliceerd zijn. Jij staat als auteur te boek. Dat geeft invloed op jouw persoonlijke waardering door Google. Die is altijd goed om te hebben, ook als fotograaf. Ben jij bijvoorbeeld een professionele fotograaf die veel zakelijk werkt? Dan is het interessant om te publiceren over het effect van o.a. zakelijke fotoshoots, product gerelateerde fotoshoots, bedrijfsreportages en webshopfotografie. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over technieken en dergelijke. Als persoonlijke, particuliere fotograaf kun je schrijven over fotoshoots die je gedaan hebt, want die zijn altijd gelinkt aan actualiteit.

Blogs versterken de content op je website

Door het schrijven van een blog ben je niet alleen bezig met de actualiteit, maar je vult ook daadwerkelijk de content op je website aan. Zie het als een boek dat steeds dikker wordt. Je hebt een boek geschreven, dat is je website. Iedere keer als jij een blog schrijft, komt er een bladzijde bij. Dat vindt Google leuk, want dat betekent dat je er mee bezig bent, dat je begaan bent met je onderwerpen en dat je gaandeweg een dikker boek krijgt. Dat dikkere boek is beter om uit te lenen aan mensen die in de bibliotheek zoeken. De bibliotheek is een analogie die vaak gebruikt wordt voor ‘Google zoeken’. Iedere keer als je schrijft over een relevant onderwerp, creëer je dus meer gelegenheid om gelezen te worden.

Minder werk: blogs gebruiken in je nieuwsbrief

Een ander voordeel van het schrijven van een blog over gerelateerde onderwerpen is het feit dat je de blogs ook kunt verwerken in een nieuwsbrief. Vanuit je nieuwsbrief kun je verwijzen naar je website. Happix probeert de nieuwsbrief niet volledig te vullen met tekst, maar door te verwijzen naar de website voor meer informatie. Op de website wil je dat het gebeurt! Op de Happix website kunnen mensen een fotograaf kiezen. Wanneer je een nieuwsbrief verstuurt die vol staat met tekst, leest men de brief en kan de brief daarna in principe gesloten worden. Het is belangrijker dat lezers geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrief, doorklikken naar de website en vervolgens een fotograaf gaan zoeken. Als je een relevante blog schrijft, kun je de informatie gebruiken voor je blog en/of sociale media. Op deze manier creëer je actualiteit en interessante feiten voor de mensen in jouw buurt. 

19-12-2016


Vorige Volgende

Ik ben professioneel fotograaf en doe mee met Happix!


Dit kan later aangepast worden.

Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.