Onderwaterfotografie


Vergelijk onderwaterfotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1401 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Onderwater fotografie is een vorm van fotografie die de onderwaterwereld vastlegt. Door het gebruik van de juiste apparatuur, worden de prachtige onderwaterscènes naar boven gehaald.

onderwater fotografie is een type fotografie binnen de natuurfotografie. Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier om foto’s die onder water worden geschoten tijdens duiken, snorkelen en zwemmen. Deze vorm van fotografie vergt veel van de fotograaf, van de techniek van de duiker en van de apparatuur.

Veel voorkomende onderwaterfoto’s zijn die van koraal en vissen met een speciale onderwatercamera. Het is een compacte camera met een externe flitser. Bij de meeste modellen gaat dit om een normale fotocamera die voorzien is van een beschermhuls.

Onderwater fotografie kan gebruikt worden voor verschillende recreatieve doeleinden, maar komt met name voor in bladen, brochures etc. Er zijn meerdere mogelijkheden voor zowel binnen als buiten onderwater fotografie. Meestal vindt deze vorm van fotografie buiten plaats, aangezien de omgeving het meest aantrekkelijk is.

Er bestaan over het algemeen twee soorten technieken voor onderwater fotografie. Macrofotografie en groothoekfotografie. Bij macrofotografie is het doel de kleine details van zeer dichtbij te fotograferen, zoals bijvoorbeeld koraal of schaaldieren. Groothoekfotografie heeft als doel om meerdere grotere objecten vast te leggen, zoals bijvoorbeeld scholen vissen.

De belichting is onderwater erg belangrijk. Hoe dieper het water hoe geavanceerder de apparatuur moet zijn voor een mooi resultaat. Bij oppervlaktes van één á twee meter diep worden er over het algemeen bijna geen problemen ervaren qua licht en kleur. Maar naarmate de onderwaterfotograaf een aantal meter dieper afzakt, worden deze opnames donkerder en blauwer. Dan is er ook een losse flitser vereist. In combinatie met de flitser heeft een onderwatercamera ook een groter bereik.

Anderen beoordelen Onderwaterfotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 0,0 / 10 - 0 reviews
Marlon Mendonca Dias

Fotograaf Marlon in Amsterdam.

O.a. Familiefotografie, Fotoreportage en Architectuurfotografie

Mijn drijfveer als fotograaf is dat ik creatief bezig kan zijn en voortdurend op nieuwe plekken kom om foto's te maken. Dat creatief bezig zijn en steeds weer nieuwe plekken zien, motiveert mij. Ook is elk nieuw fotoproject een nieuwe uitdaging waar ik het maximale uit wil halen qua beeld. Dit kan afhankelijk van het onderwerp een enkel mooi beeld zijn maar dit kan ook een beeld of serie beelden zijn dat een verhaal verteld. Steeds weer die uitdaging aangaan maakt fotografie nooit saai.

René van Stekelenborg

Fotograaf René in Haarlem.

O.a. Portretfotografie, Socialmedia fotografie en Evenementenfotografie

Ik maak mooie plaatjes waar je niet op uitgekeken raakt omdat ze boeien, omdat ze een verhaal vertellen en omdat ze net even dat ene aspect 'highlighten' waar de geportretteerde van gaat stralen. Een foto moet je voldoening en een goed gevoel geven. Ik geloof sterk in het idee dat iedereen wat moois, unieks en interessants heeft.

Waarom kiezen voor je onderwaterfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van onderwaterfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Wij begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om de juiste fotograaf te vinden, want het moet echt aansluiten bij jouw stijl. Daarom hebben wij de visuele keuzehulp in het leven geroepen. Hierdoor kun je gemakkelijk op prijs, locatie en eerder werk zoeken. Jouw top drie komt er gelijk uit!

Duik in de wereld van onderwaterfotografie en ga voor foto’s waar de magie vanaf spat. Of dit nu tijdens een intens potje waterpolo is, een loveshoot, fashion fotografie of juist natuurfotografie is, de mogelijkheden zijn eindeloos onder water. Uniek, prachtig en persoonlijk.

Wat krijg ik als ik mijn onderwaterfotografie via Happix regel?

  • Alle prijzen zijn inclusief reistijd en kilometers binnen jouw regio en exclusief BTW.
  • Je foto's zijn bewerkt en worden digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Over Happix


Happix wil mensen (jou!) blij maken met mooie foto's. Wij zorgen ervoor dat jij altijd de fotograaf vindt die bij jou past. Als enige in de fotografie bieden we overzicht, gemak en zekerheid bij het vinden, vergelijken en boeken van een fotograaf. Op iedere fotografie vraag hebben wij antwoord. We nemen het risico over en geven als enige 100% garantie op kwaliteit en prijs.

 

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.