Newborn fotografie


Vergelijk newborn fotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1375 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

In de eerste fases van het leven gebeurt er zoveel dat je alles wel kunt en wilt vastleggen. Foto’s zijn de tastbare herinneringen die de tijd even stil doet lijken staan. Newborn en babyfotografie zijn dan ook populaire vormen om herinneringen vast te leggen.

Bij newborn en babyfotografie draait het om het vastleggen van je pasgeboren baby. Vanaf het moment dat je kindje geboren is tot ongeveer 3 weken na de geboorte is newbornfotografie geschikt. Alle tijd na die drie weken tussen 1 jaar in is geschikt voor babyfotografie. Het fotograferen van je baby kan je op zoveel verschillende manieren doen. Een van de meest voorkomende soorten newborn fotografie is de pasgeborenen in mandjes leggen met enkel een mutsje op. Dit laat zien hoe klein het kindje is ten opzichte van de rest van de wereld.

Het beste moment om een newborn fotoshoot in te plannen, is wanneer je baby tussen de 1 en de 3 weken oud is. Dan heb je meer kans dat de baby slaapt en zijn ze gemakkelijk te verleggen. Daarnaast ligt je baby in deze periode vaak nog in de houding zoals ze in de buik lagen: de foetushouding.

Er zijn veel leuke ideeën om jouw newborn fotoshoot te laten slagen. Kies ervoor om de fotoshoot in huis te doen of in de studio. Wanneer de newborn fotoshoot plaatsvindt in de studio zijn er meerdere mogelijkheden. De fotograaf heeft hier vaak allerlei props liggen en kan in de studio ook veel betekenen qua licht en bewerking. Doe je de newborn fotoshoot liever thuis? Denk dan vast na over een ruimte met genoeg licht en zorg dat het er lekker warm is. Zo valt je baby sneller in slaap en zal hij of zij niet zo snel kou vatten.

Wil je je baby (gedeeltelijk) naakt op de foto zetten? Trek dan ruim van tevoren kleding uit. Zo zullen er geen strepen van kleding meer zichtbaar zijn op de foto’s. Zorg dat je baby goed gevoed is voor de shoot. Een happy baby levert namelijk de mooiste foto’s op!

Anderen beoordelen Newborn fotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 9,7 / 10 - 10 reviews
Katrijn Stijns-Kemperman

Fotograaf Katrijn in Arnhem.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Mooie en bijzondere momenten vastleggen met een pure, spontane en ongedwongen fotosessie, zodat het voor jou een mooie blijvende herinnering wordt.

Jennifer Landsmeer

Fotograaf Jennifer in Nootdorp.

O.a. Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Mijn drijfveer is het opleveren van goede, mooie en bijzondere foto's. Ik neem vaak echt de tijd voor een shoot. Mocht het een keer gebeuren dat jou kindje zijn of haar dag niet heeft kom ik kosteloos een keertje terug. 

10 tips voor newborn fotografie

10 tips voor newborn fotografie

Cliché, maar het is wel waar: de eerste fase van je pasgeborene gaat vliegensvlug voorbij. Die kwetsbare eerste periode vraagt om specifieke newborn fotografie. Of het nu in de fotostudio is of bij je thuis; de fotograaf luistert altijd naar jouw wensen. Deze kleintjes laten zich natuurlijk nog niet helemaal sturen, daardoor luistert het vangen van het juiste moment extra nauw. De gespecial...Lees de hele blog

10 tips voor newborn fotografie
Sandra Warnier

Fotograaf Sandra in Diemen.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Mijn drijfveer is om mensen ongedwongen, zelfverzekerd en ontspannen op de foto te zetten. Dat er vergeten wordt dat ik er sta met mijn camera. Dat wij veel lol samen hebben tijdens de shoot zodat het echt even een ontspannen moment is. En hoe leuk is het dan dat jij er leuke foto's aan overhoudt! ;-)

8,3
Joke Troost

Fotograaf Joke in Ede.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Familiefotografie

Ik ben Joke en ik werk als trouwfotograaf en als gezinsfotograaf. Mijn stijl is licht, fris en spontaan. Ik ben sociaal, luister goed naar jullie wensen en denk mee in mogelijkheden en kansen. Met mijn ervaring weet ik precies wat er nodig is om jullie niet vervelend te hoeven laten poseren, maar ontspannen prachtig op de foto te komen. Of het nu is met je baby'tje of als bruidspaar: de liefde spat van alle foto's af! Het lijkt me heel erg leuk om je te leren kennen.

9,2
Nancy van Oosterhout

Fotograaf Nancy in Terheijden.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Familiefotografie

Ik ben fotograaf geworden omdat ik een gelukkig mens ben als ik mensen blij kan maken als ik zie dat een foto een emotie oproept bij mensen. Ik wil als ik een fotoshoot geef dat ze zich ontspannen bij me voelen en er mogen zijn. Dat ik de schoonheid van deze persoon of personen zo mooi mogelijk neer kan zetten en ze met een blijgevoel de shoot verlaten. Als ik dieren fotografeer dan wil ik het zelfde bereiken. Pas dan kom je tot prachtige foto's. Dan raak je mensen en dan ben je in mijn ogen een goede fotograaf. Een resultaat wat ik niet alleen kan bereiken maar waar we samen voor gaan. Ik heb National Geograpic 2016 gewonnen omdat ik denk dat het kwam dat alle mensen de gemie tussen mens en dier zagen. Dat is mijn doel telkens weer

Rebecca Weinbeck

Fotograaf Rebecca in Den Haag.

O.a. Newborn & Baby fotografie

Ik ben dol op baby's en kinderen, ik koester net als alle ouders de bijzondere momentjes en wil deze graag voor hen vastleggen. Babytjes en kleine kinderen kunnen nog vastgelegd worden op een hele natuurlijke manier. Ik leg graag herinneringen vast voor mensen, ik wil hen graag helpen deze mooie momenten van hun kindjes vast te leggen. Ik heb geduld en ik vind het belangrijk dat de baby niet gestressed wordt van het maken van de foto's. Ik fotografeer new born shoots meestal bij mensen thuis  in hun natuurlijke omgeving (of in het ziekenhuis als dit niet mogelijk is), dit kan uiteraard ook met mama en of papa erbij op (of broer(s) en of zus(sen)). Ik fotografeer ook graag details zoals handen en voetjes, vingertjes enz.. ik ben creatief in het vinden van oplossingen tijdens het  fotograferen en pas me aan aan het babytje. 

Masja de Bijmans

Fotograaf Masja in 's‑Hertogenbosch.

O.a. Newborn & Baby fotografie, Kinderfotografie en Geboortefotografie

Mijn drijfveer is het pure karakter van jullie baby in de eerste weken vast te leggen. Een unieke periode die heel snel voorbij gaat en nooit meer terugkomt en het daarmee heel waardevol maakt om foto's van te hebben.

Arjen Eeken

Fotograaf Arjen in Den Haag.

O.a. Newborn & Baby fotografie

Van advocaat naar fotograaf... Het is allemaal begonnen met de komst van ons eerste kindje, nu ruim 11 jaar geleden. Je wilt natuurlijk mooie foto's hebben van je baby, en dus ging ik op internet op zoek naar babyfoto's. De mooiste foto's vond ik die waarop de baby er puur natuur op stond, met een serene witte achtergrond. En de lieve, gevoelige foto's van moeders (en vaders) met baby, waarbij de intieme sfeer goed tot uitdrukking kwam met een zwarte achtergrond.  Toen was er echter een probleem: waar kon ik zulke foto's laten maken? De mooiste foto's waren van fotografen in de Verenigde Staten, en eentje in Zweden. Iets te ver om heen te gaan voor een babyfotoshoot... Nu was fotograferen mijn hobby, en ik wilde zo graag zulke foto's van onze baby, dat ik studioapparatuur kocht en onze woonkamer verbouwde tot fotostudio. Nu waren de foto's die ik in het begin maakte natuurlijk niet zo mooi als nu (als ik die foto's terugzie, kan ik een glimlach niet onderdrukken), maar gaandeweg werd ik steeds beter en volgens de mensen in mijn omgeving had ik er talent voor. Ik had er ook veel plezier in, en elk weekend werd onze woonkamer een fotostudio. Nadat eerst de kinderen van buren, familie en vrienden werden gefotografeerd, kwamen er later ook baby's en kinderen van voor mij onbekenden en liep het steeds meer uit de hand. Ik moest een keuze maken: of een punt erachter zetten, of een ommekeer in mijn leven maken... En zo gebeurde het dat ik mijn goede baan opzegde, en wij een huis kochten met een bedrijfspand ernaast, dat ik tot een echte professionele fotostudio verbouwde.  Inmiddels zijn we vele jaren later (ons eerste kindje is al 11), zijn mijn foto's met 6 Internationale Gold Awards bekroond en hebben we (mijn collega's en ik) zo'n 5000 mensen blij gemaakt met prachtige foto's van hun zwangerschap en baby's. En het blijft hartverwarmend om die prachtige babyfoto's te maken en te zien :-)

Kiki de Bilde

Fotograaf Kiki in 's‑Hertogenbosch.

O.a. Newborn & Baby fotografie

Ik ben nog al perfectionistisch, altijd op zoek na het perfecte plaatje. Ik denk als mens heb je nooit uitgeleerd, zo is ook iedere foto opdracht voor mij weer een nieuwe uitdaging. Ik kijk na nieuwe mogelijkheden en inspiraties. Ik probeer bijzondere concepten te bedenken en kijk wat bij de persoon past die ik op de foto ga zetten.

Daniel Hardenbol

Fotograaf Daniel in Grave.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Tegenwoordig is iedereen fotograaf, althans dat denken veel mesnen. Wellicht hebben ze een hele moooie camera en klikken ze heel veel foto's. Maar om een goede en mooie foto maken is meer nodig dan elleen maar een goede camera, kennis en creativiteit is nog niet zo gemakkelijk en daarom zie je ook dat er tegenwoordig heel veel slechte foto's gemaakt worden. Om toch kwaliteit te bieden ben ik fotografie gaan bestuderen en beoefenen. Na mijn opleiding aan de Nederlandse fotovakschool ben ik begonnen als fotograaf en heb sindsdien erg veel geleerd. 

Waarom kiezen voor je newborn fotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Dit doen wij door middel van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod newborn fotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. Lees hieronder onze tips voor de mooiste newborn fotografie!

Wanneer zet ik mijn baby op de foto?

In de eerste week of anderhalve week na de geboorte, krult de baby zich nog helemaal op zoals in de baarmoeder. Na de eerste tien dagen neemt dit snel af. Wil je dat graag op de foto laten zetten, zorg dan dat je op tijd een afspraak maakt met een newbornfotograaf. Het is mogelijk om van tevoren al een afspraak te maken met de gekozen fotograaf, zodat hij/zij weet wanneer jouw kindje verwacht wordt. De fotograaf neemt alle tijd om prachtige foto's te maken. 

10 tips voor newborn fotografie

 • Zorg dat er geen ander bezoek aanwezig is, om de rust te bewaren.
 • Is de newborn fotoshoot bij jullie thuis? Zorg dat het behaaglijk warm is in de kamer. 
 • Kies voor de mooiste foto's een ruimte met veel (natuurlijk) licht.
 • Wil je dat je baby slaapt op de foto's? Was en voed de baby vlak voor de fotoshoot.
 • Plan de shoot ook niet te vroeg in, vanaf vijf dagen is het verstandig om je shoot te houden.
 • Zorg dat de locatie niet helemaal stil is, anders schrikt de baby als er uiteindelijk wel geluid is.
 • Hou het veilig, je baby is erg kwetsbaar en kan niet te veel gevouwen worden. 
 • Heb geduld en wees niet bang voor extra voedermomenten of troostsessies. 
 • Trek ruim van tevoren de kleding van de baby uit als je foto’s naakt wilt, zo krijg je geen afdrukken op de huid. 
 • Ben voorbereid op eventuele ‘ongelukjes’. 

Een uitgebreidere versie van deze 10 newbornfotografie tips, kun je hier vinden. 

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.