Kinderfotografie


Vergelijk kinderfotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1401 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

De meeste mensen hebben weinig herinneren van de eerste aantal jaren van hun leven. Deze periode lijkt zo snel te gaan dat het vervormt tot een vage herinnering. Fotografie zorgt dat ontelbare herinneringen niet vervormen tot één kleine herinnering. Daarom zijn kinderfoto’s ook populair.

Bij kinderfotografie staat het kind centraal. Vanaf het moment dat het kind ouder dan 1 jaar is, kies je voor dit type fotografie in plaats van newborn fotografie. Het is het laagdrempelig fotograferen van kinderen. Kinderfotografie is dan ook zoveel meer dan alleen zoete plaatjes. Het belangrijkste van is dat de persoonlijkheid van het kind vastgelegd wordt. De mogelijkheden tot kinderfotografie zijn niet op één hand te tellen. Portretfoto’s, studiofoto’s en foto’s op locatie zijn maar een aantal voorbeelden van verschillende opties.

Jouw wensen staan centraal. Wil je alleen een portretfoto van je kind of juist een spontane foto met het gezin? De foto’s bewerkt in zwart wit of toch in kleur? De opties zijn eindeloos en jij bepaalt samen met de fotograaf het eindresultaat.

Geen kind is hetzelfde, zo is ook geen fotosessie hetzelfde. Om de persoonlijkheid van kinderen vast te leggen moet je op zoek naar de spontaniteit. Dit kan nog wel eens lastig zijn, gezien niet alle kinderen zich zo snel op het gemak voelen voor een camera. Het is dan ook de meest uitdagende vorm van fotografie voor de fotograaf.

Voor de ouders is kinderfotografie een stuk toegankelijker tegenwoordig. Met mobiele telefoons worden regelmatig foto’s gemaakt. Wanneer er dan een professionele fotograaf ingehuurd wordt is alleen maar gunstig: de kinderen zijn dan al gewend aan de camera of het idee van een camera!

Anderen beoordelen Kinderfotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 9,3 / 10 - 12 reviews
Feodora van Twillert

Fotograaf Feodora in Nijkerk.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Familiefotografie

Zolang ik mij kan herinneren heb ik al iets met fotograferen. Maar pas na de geboorte van onze tweedde kind ben ik me er in gaan verdiepen. Ik vind het fantastisch om dit ook voor andere mensen te mogen doen. Zodat ze mooie herinneringen hebben voor later. Zwangerschap, het is zo fantastisch om die mooie buik vast te mogen leggen, waar zo'n mooi wondertjes(s) in groeit. Newborn, zo fantastisch mooi om zo'n  kleine baby te mogen fotograferen, want ze zijn maar zo'n kort klein. Baby en kind, ja vooral het eertse jaar gaat zo snel voorbij en opgroeiend kunnen ze zo snel veranderen. fantastisch om ook de verschillen te kunnen zien als ze opgroeien. Gezin, ja hoe vaak staat 1 van de ouders er niet op, ik merk het hier zelf dat ik er vaak niet op sta. Zo fijn om foto's te maken van het hele gezin, zulke mooie herinneringen voor later.

Angela Haas

Fotograaf Angela in 's‑Hertogenbosch.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Familiefotografie

Ik hou ervan om contact te hebben met mensen, mensen zoals ze echt zijn. Zo kan ik iemands mooiste dag vastleggen maar ook een baaldag van een peuter die niet op de foto wil. Mensen en emoties vastleggen, dat is zoiets moois.Het is ook mooi om terug te horen dat mensen blij zijn met hun foto's, dat ik de essentie te pakken heb waar het voor hun om draait. Zo kan je iemands leven verrijken met een herrinering die vast is gelegd.

9,8
Kinderfotografie: 3 ideeën voor een leuke kinder fotoshoot

Kinderfotografie: 3 ideeën voor een leuke kinder fotoshoot

Kinderfotografie is een geweldige manier om mooie foto’s van jouw kind te laten maken. Maar waar laat je deze kinder fotoshoot plaatsvinden? En waar moet je rekening mee houden om zo jouw zoon en/of dochter prachtig op de foto te laten staan? In deze blog geven we je 3 fotoshoot ideeën voor een onvergetelijke kinder fotoshoot! 1. Ga met de fotograaf naar het strand Een kinder fotoshoo...Lees de hele blog

Kinderfotografie: 3 ideeën voor een leuke kinder fotoshoot
Elena van der Veen

Fotograaf Elena in Apeldoorn.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

De mooiste momenten vast leggen en een dierbare herinnering maken voor later.

8,7
Zalmiy Paeez

Fotograaf Zalmiy in Heemstede.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Familiefotografie

Eigenlijk kan ik het beste door middel van mijn foto’s vertellen wie ik ben en hoe ik werk. Maar in het kort: mensen die mij kennen vinden mij een gevoelsmens, creatief, flexibel, professioneel, betrokken, en met oog voor detail. Mijn beelden kenmerken zich door een combinatie van een authentieke stijl die mensen en hun emotie weet te vangen, en een verrassende compositie - zowel in portretfotografie als gelegenheidsreportage. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen als je elkaar begrijpt en vertrouwt het beste uit een fotoshoot kunt halen, en samen iets bijzonders kunt creëren. Daarom vind ik het belangrijk en leuk om mijn klanten een beetje te leren kennen, goed naar hun wensen te luisteren en mijn betrokkenheid bij hun bijzondere momenten te tonen. Het is voor mij telkens opnieuw een uitdaging om de mens achter de persoon voor de camera in beeld te brengen. Ik ben gedreven om door middel van fotografie een verhaal te vertellen. Ik fotografeer door geheel Nederland op locatie - bij voorkeur met natuurlijk licht, en zo nodig met een mobiele fotostudio. Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik vaak langere termijn relaties met mensen kan opbouwen middels portretten, huwelijksreportages, zwangerschaps- en gezinsfotografie. Zelf woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen in Heemstede. Ben je je nog aan het oriënteren? Aarzel niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

10
Lot Philipsen

Fotograaf Lot in Den Haag.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Ik zal me aan je voorstellen: Lot, moeder van 2 te gekke kinderen Beer (8) & Pippa (4) en ik ben nog steeds verliefd op hun vader Karel, mijn knappe man. Geboren en getogen in Den Haag. Lifestyle fotograaf. Mijn liefde voor fotografie ontstond al als klein meisje met mijn vaders analoge fotocamera op de camping in Frankrijk. In mijn ‘twenty-something’ jaren op de kunstacademie (interieurarchitectuur) groeide de liefde voor fotografie door tijdens een minor fotografie en een super enthousiaste leraar. Zo ontwikkelde zich dat door naar de Fotovakschool. Nog steeds blijf ik bezig met ontwikkelen, want dat stopt eigenlijk nooit. Mijn stijl van fotograferen is wat grof. Ik houd van wat rauwere beelden met harde lijnen en contrasten, een eerlijk beeld. Hiermee onderscheid ik me ook van andere fotografen. Ik zoek altijd naar momenten. Momenten tussen mensen, momenten van het perfecte licht. Net die meeuw die langs vliegt, net dat vonkje tussen twee mensen. Het duurt soms maar twee seconden. Door mijn achtergrond bekijk ik ieder moment en iedere shoot op zich en zoek de originaliteit erin. Ik bekijk dit apart, want ieder mens is verschillend en verdient een ‘eigen’ beeld en dus een eigen fotoshoot! Ik zorg ervoor dat je een prachtige herinnering krijgt precies zoals jullie zijn

Frans Lamping

Fotograaf Frans in 's‑Gravendeel.

O.a. Kinderfotografie, Portretfotografie en Dierenfotografie

Mijn drijfveer is om iedereen als 'zichzelf' vast te leggen. Het karakter zou op foto's zichtbaar moeten zijn, niet gespeeld maar echt. Herkenbare uitdrukkingen, blikken of gewoonte probeer ik zo goed mogelijk in beeld te brengen. Iedereen is mooi, en dat wil ik benadrukken met de beelden die ik maak. Iedereen die zegt nooit goed op foto's te staan wil ik te laten zien dat het echt wel kan. 

Nathalie Joan Limon

Fotograaf Nathalie Joan in Veenendaal.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Fotograferen is kijken, zoeken, ontdekken. Ik zoek altijd naar een goede plek om te fotograferen, en er is altijd wel iets  en dat maakt het zo leuk ,elke dag weer. Vaak heb ik de foto al in me hoofd gemaakt. Elke foto is een kleine ontdekkingstocht en dat maakt fotografie zo prachtig.

Daniel Hardenbol

Fotograaf Daniel in Grave.

O.a. Zwangerschapsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Tegenwoordig is iedereen fotograaf, althans dat denken veel mesnen. Wellicht hebben ze een hele moooie camera en klikken ze heel veel foto's. Maar om een goede en mooie foto maken is meer nodig dan elleen maar een goede camera, kennis en creativiteit is nog niet zo gemakkelijk en daarom zie je ook dat er tegenwoordig heel veel slechte foto's gemaakt worden. Om toch kwaliteit te bieden ben ik fotografie gaan bestuderen en beoefenen. Na mijn opleiding aan de Nederlandse fotovakschool ben ik begonnen als fotograaf en heb sindsdien erg veel geleerd. 

Oni Suitela

Fotograaf Oni in IJsselstein.

O.a. Bruidsfotografie, Newborn & Baby fotografie en Kinderfotografie

Beelden blijven altijd hangen en dat is de reden dat ik gekozen heb om te fotograferen.

8,6
Nicky Linschoten

Fotograaf Nicky in Maarssen.

O.a. Bruidsfotografie, Zwangerschapsfotografie en Newborn & Baby fotografie

Telkens weer mezelf uitdagen creatief en vol passie foto's te maken die bewonderd en gekoesterd zullen worden. Daarmee niet alleen mijn klanten tevreden stellen maar ook verwonderen met mijn werk.  Voor scherpe prijzen kwaliteitsfoto's leveren, waar zorgvuldig aandacht aan besteed is.

9,5

Waarom kiezen voor je kinderfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van fotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou een fotoshoot garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Dit doen wij door middel van de visuele keuzehulp, die maakt het kiezen van de fotograaf die bij jou past echt gemakkelijk. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod kinderfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken. 

Kinder fotografie is echt een vak apart. De fotograaf moet zich goed in deze specifieke doelgroep weten te verplaatsen en aanvoelen wat nodig is voor een succesvolle fotosessie. Humor en speelsheid spelen een belangrijke rol in de kinderfotografie. De fotoshoot moet vooral een onvergetelijke en leuke ervaring zijn, voor de kinderen en voor jou! De fotoshoot kan onderdeel zijn van een kinderfeestje, een familiedag of een dagje speeltuin. De kinderfotograaf weet precies welke attributen goed werken om de kinderen op hun gemak te laten voelen. In een goede en ontspannen sfeer komen bij een professionele kinderfotograaf de knappe plaatjes vanzelf. Hieronder alvast wat tips om jouw fotoshoot voor te bereiden.

10 tips voor kinderfotografie

  • Neem zelf ook persoonlijke attributen en accessoires mee
  • Forceer je kind niet om te lachen op foto’s, want oprechte schaterlachjes zijn veel mooier
  • Chanteer je kind nooit met snoepjes of cadeautjes, geef liever een compliment als het goed gedaan hebben.
  • Zorg voor leuke (niet te bonte) kleding die vies mag worden. 
  • Neem om deze reden ook extra setjes kleding mee, ook heb je dan leuke variatie op je foto’s!
  • Als je kind lekker aan het spelen is, zorg dat het gezicht ten alle tijden schoon is.
  • Denk goed na over de locatie waar de shoot plaatsvindt. Buiten, studio of thuis?
  • Doe zelf vooral lekker gek mee om je kind in de stemming te krijgen en die schaterlachjes uit te lokken.
  • Een goede kindershoot hoeft niet per se op dezelfde dag te lukken, het vereist geduld. 
  • Geef de fotoshoot vorm samen met je kind en de fotograaf. Zij komen vaak ook met ideeën die zij uit willen voeren!

Over Happix


Happix is hét platform als het gaat om fotoshoots boeken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij zorgen voor de beste fotografen, de duidelijkste totaalpakketten en de grootste transparantie. Wij willen jou blij maken met mooie foto’s en dat begint bij de fotograaf die het best bij jou past.

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.