Interieurfotografie


Vergelijk interieurfotografie op prijs, stijl en reviews ✓ 1375 fotografen ✓ 100% garantie ✓ laagste all-in tarief | Happix

Interieurfotografie is essentieel wanneer je de identiteit van je werk, je winkel, je merk of je organisatie wilt presenteren aan de buitenwereld.

Het valt onder het type vastgoedfotografie. Bij deze vorm van fotografie wordt het interieur van bijvoorbeeld woningen, kantoorpanen, showrooms en horecazaken vastgelegd. De ruimte én de inhoud worden in beeld gebracht met als doel om een gevoel te laten zien.

Er is grote vraag naar dit type fotografie. Het kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden maar met name wordt dit gebruikt in brochures, folders, websites en elke andere reclame uiting. Het kan ook gebruikt worden bij de verkoop van vastgoed zodat er niet alleen een weergave van de ruimte wordt gegeven, maar ook dat er een gevoel aan wordt gehangen voor de potentiële kopers.

Krachtige interieurfoto's van hoge kwaliteit maken gegarandeerd indruk op het publiek. Vaak is er vraag naar een kijkje achter de schermen, aangezien het visueel maken een trend is. Door deze manier van het versterken van een merk komt de uitstraling in combinatie met de herkenbaarheid van een bepaald imago beter uit. Professionele fotografen weten precies hoe ze hiermee om moeten gaan.

Voor persoonlijk gebruik word het gebruikt om een eigen huis te verkopen, daarom hebben wij een paar tips hieronder weergegeven.

Tips interieurfotografie

  • Zorg ervoor dat je gehele huis stof- en vuilvrij is. Het is een hele klus, maar staat wel heel goed!
  • Zet de meubels niet tegen de muur aan, maar een klein stukje van de kant af. Hierdoor oogt de ruimte groter.
  • Verlicht de hoeken goed, ook om de ruimte groter te doen lijken.
  • Geef elke ruimte een functie, ruim het rommelhok op en maak er een logeerkamer van.
  • Dek de (keuken)tafel netjes met jouw mooiste servies en zet verse bloemen neer. Dit staat mooi op de foto’s!

Anderen beoordelen Interieurfotografie door Happix fotografen met

Beoordeling: 10,0 / 10 - 8 reviews
Herman Heutink

Fotograaf Herman in Lelystad.

O.a. Interieurfotografie

Mijn bedrijf, mijn liefde voor beelden maken, het uiteindelijke plaatje. Dat is mijn drijfveer, tevens de post-production, waar het beeld in zijn totaliteit wordt bijgewerkt waar nodig. Ik zeg altijd maar zo een goeie foto kun je alleen beter maken. Dus zorg ik ervoor dat de beelden op de juiste manier belicht worden, waar nodig bewerk ik alleen in Photoshop of Lightroom. Meestal zijn dit kleine correcties. Maar het mooiste vind ik altijd de reactie van mijn opdrachtgevers. Ik had laatst een hele leuke... Mijn opdrachtgever belt mij na de levering van de foto´s op met de opmerking: Herman, ik vind de kleuren van de foto´s totaal niet overkomen met de werkelijke kleuren. Maar was het daarvoor toch wel altijd goed, zeg ik. Ja maar de kleuren zijn zo verzadigd. Ok, zeg ik.. Ik laad de foto´s even in op de MB Pro en kom wel even langs. Bleek dat ze nieuwe beeldschermen in de winkel hadden, de goedkoopste van het goedkoopste. Dus ik sla mijn MB Pro open en laat de beelden daarop zien. Oh, dat ziet er wel even anders uit. Ach zeg ik.. ik heb het meer meegemaakt. En mijn schermen zijn altijd gecalibreerd. Dat doe ik standaard iedere maand. Hij was een gelukkig man. En mijn drijfveer... Ik had de moeite even genomen om hem de juiste beelden te laten zien, en meteen ook zijn scherm even gecalibreerd, met mijn i1Display Pro van X-rite. Zodat hij ook meteen de juiste beelden te zien krijgt.

Peter  Putters

Fotograaf Peter in Amersfoort.

O.a. Familiefotografie, Bedrijfsfotografie en Kinderfotografie

Theaterfotograaf, evenementenfotograaf, muziekfotograaf, modellenfotograaf, kinderfotograaf, uitvaartfotograaf Mijn passie is fotografie. Mijn hele leven heb ik gefotografeerd. Wat is het mooi om de andere wereld, bijvoorbeeld die van het kind, vast te leggen voor later. Kinderen zijn uniek en daarom altijd leuk om te fotograferen. Mijn andere passies zijn het fotograferen van Events, grote en kleien, waarin mensen de hoofdrol vervullen. Hier kan ik volledig mijn ei kwijt. Geef me de vrijheid en ik maak mooie foto's en zorg ervoor dat er voor eeuwig een mooi document wordt vastgelegd. Een herinnering voor later! Mensen fotograferen. Op elk moment! Niet alles in het leven wordt gefotografeerd, vastgelegd. Ik fotografeer ook begrafenissen, uitvaartfotografie. Gek? nee! Is een prachtige vorm van fotograferen en wordt steeds meer gedaan. Waarom het hele leven vastleggen en NIET de uitvaart? Die hoort ook bij het leven. Hoort bij de herinnering en bij de verwerking. Het leven heeft prachtige kanten maar ook verdrietige. Ik vind het belangrijk alle kanten te belichten! Letterlijk en figuurlijk.

Interieurfotografie: 3x waarom je een professionele fotograaf nodig hebt!

Interieurfotografie: 3x waarom je een professionele fotograaf nodig hebt!

Wanneer je een huis wilt verkopen ontkom je niet aan interieurfotografie. Het is namelijk een essentieel onderdeel om jouw huis te kunnen verkopen. Wanneer een potentiële koper op zoek gaat naar een woning, geven de foto’s een eerste indruk. Hoe kwalitatiever de foto’s, hoe sneller je vaak jouw huis verkoopt. Aangezien de kwaliteit van interieurfotografie erg belangrijk is, geven...Lees de hele blog

Interieurfotografie: 3x waarom je een professionele fotograaf nodig hebt!
Kees van Berkesteijn

Fotograaf Kees in Boskoop.

O.a. Modelfotografie, Productfoto's Webshop en Vastgoed reportage

Ik fotografeer uit pure interesse in de wereld om mij heen. Ik wil graag dingen zien, ervaren en daar wat moois van maken. Dan ontmoet je altijd leuke, gedreven mensen die een idee voor ogen hebben. Dat idee daar ben ik naar op zoek.

Elspeth de Jong

Fotograaf Elspeth in Haarlem.

O.a. Bedrijfsfotografie, Social media fotografie en Evenementenfotografie

Oeh, over mezelf praten, niet m'n lievelings, maar 'here goes nothing'; De belangrijkste drijfveer voor mij is mensen blij maken met mijn foto's. Ik kreeg ooit na een concert dit berichtje van één van de artiesten; 'wat een awesome foto's!! Je hebt echt het gevoel van de avond weten vast te leggen, supervet!!!' Daar doe ik het voor. Dit geldt natuurlijk niet alleen bij concertfotografie, een oma die dolgelukkig is met een portret van haar kleinkinderen word ik net zo blij van.

10
Sjoerd van der Hucht

Fotograaf Sjoerd in Den Haag.

O.a. Social media fotografie, Evenementenfotografie en Interieurfotografie

Mensen zijn mooi, mensen maken mooie dingen. Het mooie van de mens, de mooie creaties van de mens wil ik graag op zo n manier vastleggen dat het mooie recht aan wordt gedaan. Er zijn mogelijkheden genoeg om jezelf of je werk te presenteren, ik wil je graag helpen om dat op een professionele wijze te doen.

Petra Peperkamp

Fotograaf Petra in Dodewaard.

O.a. Bedrijfsfotografie, Algemene studiofotografie en Productfoto's Webshop

Creativiteit! Een foto zo maken zodat een setting, detail, product of ruimte tot zijn recht komt. De sfeerbelevenis overbrengen zoals het is bedoeld. Na de basisopleiding aan de FotoVakSchool in Apeldoorn was er geen houden meer aan, ik had mijn passie gevonden! Het volgen van de opleiding tot vakfotograaf was het natuurlijk vervolg. Eén van de beste keuzes in mijn leven zou ik zeggen. Het is een geweldig vak waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen en de leukste mensen ontmoet. Geen opdracht is hetzelfde en iedere keer opnieuw wordt mijn enthousiasme groter.

Andrew Walkinshaw

Fotograaf Andrew in Delft.

O.a. Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Portretfotografie

Ik ben een Nederlandse Zuid Afrikaan met een passie voor fotografie. Ik werk als freelancer voor verschillende bedrijven en partuculieren. Autos, reclame tot bruidsreportages, ik heb een veelzijdige interesse. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio.

Marco van Ammers

Fotograaf Marco in Graft.

O.a. Luchtfotografie, Interieurfotografie en Architectuurfotografie

Ik luister, ik observeerIk kijk, ik fotografeerIk geef vorm, ik creëer! Ik maak beelden waarmee professionals en bedrijven verder kunnen komen, waarmee ze hun uitstraling en onderscheidend vermogen kunnen vergroten, en waarmee ze dus klanten en omzet kunnen aantrekken. Dan bedoel ik professioneel beeldmateriaal voor websites, PR en reclame materiaal, publicaties of als aankleding van het bedrijf. Als bedrijfsfotograaf maak ik het en verzorg desgewenst ook het bijbehorend project management en begeleiding.

Willem Kuijpers

Fotograaf Willem in Uden.

O.a. Bedrijfsfotografie, Algemene studiofotografie en Productfoto's Webshop

Fotografie is voor mij een "way of life". Ooit als hobby begonnen heb ik er later mijn beroep van gemaakt. Ik ben gestart met portret- en trouwreportages. dit is later geleidelijk overgaan op bedrijfs- studio en reclamefotografie. Eind jaren 90 al snel de digitale techniek omarmt echter met de broodnodige analoge passie. Begin deze eeuw heb ik het  "hobby gedeelte" weer opgepakt en houdt me nu ook gepassioneerd bezig met documentaire reportage fotografie van allerlei sociale-, pagan en religieuze gebruiken en festiviteiten.  In de 120m2 grote studio fotografeer ik vooral allerlei producten met evt uitgebreide beeldbewerking. Daarnaast met veel plezier Architectuur- en interieurfotografie, maar ook sociale fotografie heeft mijn warme belangstelling.

Casper Lautenbach

Fotograaf Casper in Amstelveen.

O.a. Bedrijfsfotografie, Kinderfotografie en Sportfotografie

Sinds dat ik fotografeer gebruik ik mijn interesse in beeld, film en fotografie op een hele andere manier, maar ook schilderkunst en (binnenhuis)architectuur hebben altijd al mijn aandacht gehad. Deze interesse breidt zich uit tot het maken van allerlei soorten foto's. Maar alles begint met mooi licht. Welke hoek kies ik, welke lens? Sta ik hoog of laag? Al deze keuzes zijn bepalend voor het eindresultaat. Door de juiste keuzes op het juiste moment zorg ik voor de juiste beelden waarbij ik het doel niet uit het oog verlies.

Waarom kiezen voor je interieurfotograaf via Happix?


Happix heeft het grootste aanbod van interieurfotografen in heel Nederland. Wij zijn de enige die jou echt een fotoshoot kunnen garanderen bij een professionele fotograaf in jouw regio. Het kiezen van de fotograaf wordt ook nog eens extra gemakkelijk gemaakt door onze visuele keuzehulp. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod interieurfotografen, maar ook de kennis in huis om van jouw fotoshoot een succes te maken.

Ga je verhuizen? Of ben je juist iemand aan het helpen met verhuizen? Er zijn meerdere redenen om je interieur vast te leggen, maar het gaat vaak gepaard met de verkoop of verhuur van een woning/kantoorpand. Daarmee worden niet alleen de ruimtes in het pand vastgelegd, maar ook de algehele sfeer en emotie. Het is een mooie uitdaging om de ziel en aantrekkingskracht van vastgoed vast te leggen. Wanneer dit goed lukt heb jij een enorme voorsprong op de concurrentie! Ben jij benieuwd hoe jij de woning kan voorbereiden op deze shoot? Lees dan onze tips hieronder!

Wat krijg ik als ik mijn interieurfotografie via Happix boek?

  • Alle prijzen zijn all-in, incl. reistijd en excl. BTW.
  • Bewerkte foto's, digitaal en in hoge resolutie geleverd.
  • Je mag je foto's vrij gebruiken voor jouw bedrijf.

Over Happix


Ons doel is om jou blij te maken met mooie foto’s, om die reden hebben wij met elke fotograaf persoonlijk contact. Ze moeten bij Happix passen! Je hebt zekerheid door de ervaringen die geplaatst kunnen worden bij fotografen. Zodra je niet helemaal tevreden bent lossen wij dat voor je op. Gemakkelijk, duidelijk en altijd goed contact. Boek nu jouw fotograaf!

chatIcon

We maken op onze website gebruik van cookies voor technische en analytische redenen en voor marketingdoeleinden. Hier en hier kun je meer informatie vinden. Ga door als je akkoord gaat.